FlyOrDie.com
« Back to All Topics
using programs
Posted in 
General
using programs
Posted in 
General
We've locked this thread - no more replies can be added
using programs
Why are chess program users not banned from entering to play chess in flyordie?
Bocsi,miért nem tiltják ki a sakk program használókat?
Miért kéne kitiltani őket?

OP
Ok,ez igaz,de így elveszik egy csomó játékos a vibráló hulladék reklámok miatt és a nagyon szegényes szolgáltatás következményeként mennek más lapra sakkozni.
Nagyon felhígult a flyordie.Ide eddig szórakozni járt az ember,sakkozni a fejével és nem más programjával.De vitatkozhatunk ezen még.
Te miért jársz ide?
más programjával játszani vagy a saját fejeddel?

OP
sziasztok
ha valaki jobban elmerül ebben a témában , nyilvánvalóvá válik ,hogy a programosok nem egymással szeretnek "játszani".az ártatlanok megprogizása az igazi nagy "hőstett"
elég régóta a   PRofik szoba szinte mindíg ütres !!!
régebben meg tele volt "Profikkal" (vagy PRogisokkal ?) . már tisztán játszó nem is megy be oda.
itt az a probléma , hogy a tisztán játszók plusz tevékenységre vannak kényszerítve (mindíg nézni kell a kihívó infóját) ,  a programot használ jelölés pedig túl hamar eltűnik .
Miért kell abból kindulni ,hogy "nindenki progizik"? és folyton nézni a másik infoját...
azt is jelölni lehetne , hogy ki hányszor volt már áldozat
a PR"jel" kikerülhetne egyből a nevére !!
a progis meccsekért meg men adnák pontot !!!
és még folytathatnám....
A Progisokat minek kell csesztetni most öszintén.... mi értelme van és ahogy a Op elmondta minek kell kitiltani öket  
én ha progit merek használni a Nagy Mesterek egyszerüen rám szálnak pláne olyanok akik elverik a progit Gold Free te meg 
ha lefizetnének, hogy hasznáj progit nem tennéd ha 10000000000000 Ft adnának akkor sem persze ha káromkodni kéne azt megtennéd csak nem értem mért utálod a progisokat nem csalás az Op csak jobban tudja nállad vagy te vagy a mindenható ezt a nicket is dobhatom a francba vagy érvénytelenitem mert egyeszüen ien nincs hogy rám szálnak.

Bye:¤ßłG Mä$T€R¤
Akkor tegyük tisztába a dolgot.17oo Élővel eljátszok 2ooo
ezressel is és nem bánom,ha kikapok.Legalább tanulok.Itt meg kiröhög a programos,mégha sok pontot nem is kap a győzelme után.Itthon is tudok programmal játszani,megvettem a Fritz 8 lemezt,szoktam is használni,de csak tanulás céljából,nem mások ellen.Tessék már nekem megmondani,mi az élvezet,ha másokat megverek egy programmal?Nem jobb érzés, ha a fejeddel játszol?Yodát kérdeztem egyszer ezekről a dolgokról és azt mondta,hogy nem könnyű a progisok ellen.De bocsánatot kérek,én nem vagyok Yoda!!!Aki egy nagyon híres,de már visszavonult GM volt(l.Linares,Wijk am Zee)2697 Élővel.Így már érthető,hogy nem akarok programmal élesben játszani?Miért játszak egy 1800-sal,aki használ egy 2400-es programot?Ebben mi az élvezet?
Hello Emberek!

Én vagyok Big Máster, anyit szeretnék mondani, hogy a progisokat békén lehetne hagyni mert mikor nem gunyol csak elver akkor is gunyojátok öket vagy rájuk száltok én ugy progizok tötikén, hogy nem gunyolkodom még is rám szálnak :s Rugósfocin nem is progizok de amöbán is ugyan az, hogy progizok de nem gunyolkodok mert fölösleges azért, HOGY KITILTSANAK vagy mi? Gold Free nem értem még mindig mért utálod a progisokat részemröl lezárom ezt a Topicot 

(Op Big Máster-t érvényteleiteni fogom még ma)
Írtam egy hozzászólást és közben megint megszakadtam.
Ma többször sakkozás közben,közben hullanak a pontjaim.Azt sem tudom mi van.
Nem lehetne arról informálni a játékost,hogy ne várja a másik idejének a múlását,hanem menj haza,megszakadtál??
A progisokat meg kell akadályozni,hogy otthon progizzanak,ne a flyordie-n.Különben mi lett hooligannal?
Huh mért csalás a progi?
Sakk hányas szobájában vagy?
Akkor tegyük tisztába a dolgot.

Egyetértek.

Itt meg kiröhög a programos

Ha valaki bunkó, az nem azért van mert programot használ. A nem programhasználók között is vannak olyanok akinek vitatható a viselkedése.

Itthon is tudok programmal játszani

És itt is, mi ebben a baj?

Tessék már nekem megmondani,mi az élvezet,ha másokat megverek egy programmal?

Azt én nem tudom megmondani, majd talán egyszer valaki válaszol erre is, ha már ilyen sokan vannak...

Így már érthető,hogy nem akarok programmal élesben játszani?

Senki sem kötelez rá, hogy programosok ellen játssz. Válassz más ellenfelet.

Miért játszak egy 1800-sal,aki használ egy 2400-es programot?

Ha nem akarsz, akkor ne játssz... Aki meg velük akar játszani az játsszon. Mert pl nincs otthin fritz8-a, vagy nem tom miért...

Tehát: 
programot használni NEM kötelező.
programosokkal játszani NEM kötelező.

nagyjából ennyi.

Valószinüleg kevesebb elégedetlenkedő lenne, ha soha az életben nem foglalkozunk a kérdéssel, és nem rakosgatunk ki jeleket, dehát mi már csak ilyenek vagyunk, szeretjük tisztázni a dolgokat...

OP
sziasztok
háááátttttt............
szerintetek a cseszegetésben van a lényeg. :(
ez elég szomorú , és jellemző rátok :(
írtam néhány dolgot ami előre vinné a PR - nem PR problémát(legalább is szerintem)
de ez sajnaos mind a renszertől függ.
elnétést kérek a FlyOrdie programzóktól nem akarok nekik plusz munkát adni , hisz bért se tudok fizetni a munkájukért. 
Még mindig nem értitek program használata nem tilos jobb lenne ha az agyatok kitisztulna és mondok valamit a Szabály-t elfogadtátok nem? Akkor mért csesztegetitek a progisokat tudtomal egymás iránti tisztelet benne van vagy nem? Ha nem vakk vagyok akkor elmegyek szemészetre
A következőt szeretném hozzáfűzni a témához:
A progik használatának SEMMI értelme nincs ilyen formában, ahogy ez itt most folyik. Semmi dicsőség nincs benne. Ha azt mondja valaki, hogy "na írtam egy progit, mert értek hozzá, ugyanis programozó vagyok és benne vagyok a témában, és nem letöltöttem vagy megvettem, és most kipróbálom, hogy hogy működik az én saját szellemi termékem", akkor azt mondom, hogy ez még talán kicsit közelebb van a valósághoz. De könyörgöm, itt az lenne a lényeg, hogy okos (és kevésbé okos) emberek játszanak egymás ellen, nem? Nem az, hogy valaki elindítja a progit és akkor ő a nagy májer, mert tudott kettőt kattintani, a többit pedig elintézi a gép. És igen, nem kell csodálkozni azon, hogy ha valakit leszólnak a progija miatt, ugyanis hadd legyen már elsőbbsége annak, aki nem progizik... (természetesen nem arra gondolok, hogy az illető elkezd anyázni, hanem hogy kulturáltan kifejezi felháborodottságát, bár nem nagyon hiszem, hogy itt ilyen előfordul...)
Szerintem lehetne csinálni olyat, hogy progis szoba. Tudom, ez eleve halott ötlet, mert egyrészt senki nem menne oda, másrészt pedig továbbra is nem progisok ellen játszanának a progisok. Vagy mondjuk lehetne egy külön jelzés, ami jól látható mint pl a rang, és nem kéne a pléjerinfót böngészni minden alkalommal.
Tehát jó lenne, ha a progisok elgondolkoznának egy kicsit...
És engem csak megint csak bannoltak
AND USE CHESS PROGRAMS IS VALID, IS IN  THE RULES
igazad van , még ha idegennyelvül írtál is.
de viszont mások megtévesztése nem szép dolog.
ránézésre is szeretném tudni ha jele van valakinek , nem info lapokat nyitogatva !!!
jól elbújtok a nemtudom hanyadik nevetek mögött , nem vállaltok fel semmit.
és igaz embernek lenni is : IS IN THE RULEZ 
"idegennyelvül" LOL
Amúgy meg ezt én nem túlzottan nevezném angolnak, ugyanis ennek a "mondatnak" semmi értelme nincs. Ha valaki idegen nyelven ír, legalább beszélné egy kicsit az adott nyelvet...
Liba mindenkiböl a rosszat nézed :( :(:(:(
Üdvözöllek kedves OPERÁTOR!:)

CSak érdeklődni szeretnék hogy van e még egy hajszálnyi esélyem is arra hogy még valaha (ezen az IPcímen) visszajöhessek az oldalra?
KÉrlek válaszolj erre a levelemre.

Üdv: Tomi:)
sztem nyissatok vagy 3 új szobát, és a többi szobából zárjátok ki a progisokat, vagyis amelyik infón van a progi jel, az ne tudjon belépni más szobába, mind pl. a 120-as létszámnál
Ok,látom ez a kérdés erkölcsi jelleget ölt,liberálisan nézve,nincs kifogás a program használata ellen.Én nem játszom ellenük,használják továbbra is egészséggel.Ha nekik jó,használják.A sakk két ember véres harca,ez a véleményem.Aki programot használ,valami módon csal a másikkal szemben.Ha mindketten használják,akkor mindkettő csal.Kell ezen vitatkozni?Az operátorok nézhetnék a véleményeket,miket mondanak egymásnak a játékosok a program használókról!Emlékezzünk a WC ügyre a Topalov - Kramnyik meccsen!Ott engedélyezve volt a külső segítség?Úgye nem!Akkor itt miről beszélünk?
hi
aki programal jáccik és nyer nem ö nyeri  meg a mecset hanem a számitogépe és igy nem fair play a dolog mert egy közepes szintü játékos közelébe se ér a programok tudásának és szinte semmi esélye a gyözelemre.
OP te ismered a fair playt?? válaszodat várom.
és 2008 ban jó lene ha megtisztulbna az ldal a progisoktol.
bye: gold
OP kölcsön kaphatom a nevedet???:D:D:D:D:D:D:D:D:D
Érdemes volt felvetni a kérdést,sokan szóltak hozzá,de még mindig nem tudom,hogy melyik versenyen engedik használni a segítséget,mikor a kibicnek kuss!!!???
Ismétlem,l.Kramnyik-Topalov meccset!
Libuska,
az én angolommal van bajod,mert akkor szégyellem...
(hogy gyenge vagy ebből a nyelvből..)?
Egyébként azt hittem,hogy angol nyelvben vagyok a szobában.Mi a baj vele?
Bauchikám!

Természetesen nem a te mondatodra írtam a választ, mivel az helyes. Olvasd el légyszi HADES hozzászólását:
"WE ARE NOT BANNED CAUSE WE RULES
AND USE CHESS PROGRAMS IS VALID, IS IN THE RULES"
Na erre mondtam én, hogy ezt nem kéne angolnak nevezni (attól még, hogy angol szavak vannak benne). Gondolom ha jól tudsz angolul (márpedig a kezdő hsz ezt mutatja), neked is feltűnt ez a mondat. De szerintem meg látszik is, hogy PITU HADESnek válaszolt, én meg erre reagáltam.
Liba itt a legjobb fej :)
liba 007-nek igaza van.Ez nem nyelvtani szoba,de a programosokat utálom továbbra is.
Erről nem tud senki sem meggyőzni.Idegen tollakkal ékesednek.SZEMÉTSÉG!!!!!
Így van. A progisoknak nem itt lenne a helyük.
Tévedtél, próbáld újra :)
külön szoba kellene a progisoknak,nemtudom ezt miért lenne olyan bonyolult megoldani.

kedves Op, mikor a programosok mellett érvelsz belegondolsz te abba hogy egy eredetileg emberi agyra kitalált játékot miért lehet jó számítógéppel játszani?
 csakis azért mert így meg lehet verni olyat aki saját eszével akar érvényesülni. Hogy ebben mi a jó azt egy szellemileg visszamaradott emberfajta tudja csak aki olyan veszettül hirdeti hogy progizni pedig lehet...más érv nem szól a progizás mellett, csak hogy valaki ezáltal érezze magát "többnek" a társainál. 

különszobával ez a dolog teljesen ki lenne küszöbölve, egyszerűbb lenne mint mindenkinek megnézni az infóját mielőtt játszani akarok vele.
És akkor a progisok is játszhatnának a progisokkal, amibe nem tudom mi a szorakoztato de ezt elég ha ők tudják.

és azis találna magának ellenfelet aki saját fejjel játszik egy másik ember ellen.

Sőt még a pontszámoknak is a valós tudást tükrözhetnék az utóbbiak esetében.

mert így hogy engeditek keveredni a két réteget, kicsit feleslegesnek érzem a professzorúr által kitalált pontrendszert. Mit mér? mesterséges inteligenciát egy sakkszobában? ugyanmár, komolytalan.

és igen amit bauchi mond, az olyan kalsszisok mint MasterYoda pedig el lesznek/vannak üldözve. és helyette meg jön egy rakás suhanc a progijával akinek az írásából is látszik hogy úgy **** ahogy van.

vagy a flyordienál a mennyiségre mentek és nem a minőségre?

meghallgatnám egy olyan OP véleményét a témában aki valóban tud sakkozni nem csak a lépéseket ismeri illetve valaha egy kicsit több köze volt ehhez a játékhoz és a helyén tudja kezelni a dolgokat.

a csúnyabeszédet tudom hogy nem lehet szabályozni, mert ugyis visszajönnek másik regivel és ti sem tudtok mindenütt ott lenni. De ha már szűrni tudjátok a progisokat akkor miből tartan elkülöníteni őket egy külön szobába. Csak egy ujabb szobát kéne nyitni. a profiszoba ugysincs kihasználva, csak persze át kéne nevezni és talán visszajönnének az oldalra az olyan klasszisok akiket tisztelni lehet a sakktudásukért és élvezet nézni a mecsseiket mert egy igazi ember játszik a gép mögött, aki néha hibázik és nem mindig csak elemez.

ennyit szerettem volna mondani
feketebárány én is igy vok vele a sok progis álitom tudásilag 0 és 50 pont köszt lene meg ök csak a pontokért jáccanak nme a játékért ugyhogy meniük kéne és soha többet ilyen szabályt bevezetni és akor tiszta lene minden és lehetnének versenyek táblás játékokban is ami király lene enyit akartam
< sok progis álitom tudásilag 0 és 50 pont köszt lene meg ök csak a pontokért jáccanak >

Én is Progizam tötikén de a tudásom volt 190-210 pont közöti  
És Nem Minden Progis Csak Pontért Játszik, és Nem minden Progis 0-50 pont közöti

de minden progis pontárt jáccik nem látsz ksipontos progist az állitom neked csak mster és nagymester szinzen 80% ban a maradék 10 % sárga pajzsal rendelkezik
ugyhogy nekem nem mond hogy nem pontért progiznak 
Gondolom érdemes volt felvetni,alapvető probléma,hogy valaki saját maga játszik vagy külső segítséget vesz igénybe a meccs közben.Sem erkölcsileg sem szellemileg nincs értelme sakkban a külső segítségnek.Tessék megfigyelni a reakciókat,ha a téren vagy a szecskában valaki beleszól a partiba!!!
hi!
ha jol tom akor akora pofont kap hogy 2 hétig szinváltoos lesz a fél arca:D
:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D Ez vicces:p
Aki mindenképpen szeretné elkerülni sakkban, hogy ellenfele "külső segítséget" vegyen igénybe, annak ajánlom kedves figyelmébe az új Bullet szobákat.

Ott már a legtöbb progi(s) nem elég gyors... ;)

OP
hali OP!
jó lett a bullet szoba és látom van sok játékos is bene.
nem tom amöbára meg a többi táblás játékra lene e értelme csinálni ha lene akor csináljátok már meg mert jó lene.
Grat a bullet szobáért.De azért lássuk be,hogy a többség sakkozni szeretne,ez a 20 perces kiválóan alkalmas a gondolkodásra,kreativitásra,meglepetésre,stb.A bullet szoba tényleg inkább lövöldözés,nekem tetszett egyébként.
Van egy másik szép péda,játszom a Filtollal,pár perc múlva nyert állásom van,erre oda írja nekem,hogy bunkó.Nyerés előtt,hogy köcsögbuzi.Megjegyzem a parti előtt köszöntem neki,de vissza se köszönt.Hát vannak ilyen sakkozók,de sajnos egyre többen.Mi van huligánnal,rég láttam....
Az hogy valaki bunkó, az nem azért van mert programot használ.
Javasolnám továbbá kedves figyelmedbe, ha ugy érzed valaki nem odaillő módon viselkedik:
http://www.flyordie.hu/help/screenshot.html

Köszönöm,

OP
hi OP
hiába mondod hogy , "NEM ELÉG GYORS" a legtöbb progis
http://games.flyordie.com/s/playerInfo.html?portal=flyordie_com&lang=hu&room=623&nick=UGFibG84ODg3ODY

elég sokat szoktam 1-percezni és van akiket máshonnan is ismerek (ahol nem lehet progit használni)
érdekes, hogy ott lassuak és gyengék.
viszont annyi az észrevételem , hogy itt ez a JAVA megoldás amit használtok nem igazán támogatja a gyors játékot.
Ez a Pablo gyerek 1 percesben játszik? 2 percesben még el tudom képzelni, de 1 percesben nem igazán...

OP
"elég sokat szoktam 1-percezni és van akiket máshonnan is ismerek (ahol nem lehet progit használni)
érdekes, hogy ott lassuak és gyengék."

namost, 1 percesben lassúak máshol, itt meg programmal együtt is gyorsak?
Őszintén szólva nem értem...

OP
hi OP
ez egy 1-perces info-lap
azt , hogy hogyan csinálják nem tudom ,én nem használok ilyesmit.
de biztosan nem váltogatnak képernyőt , vagy ha igen akkor azt is program csinálja mert igen gyorsak.
jelen pillanatban az 1 és 2 perces info lap egyben van...

OP 
Most már csak azt mondja meg nekem,bármelyik op,hogy miért correct,ha gép jáccik human ellen.?Nem kell mellébeszélni,mikor van a sakkban kölső segítség?Erre kérek választ!!!!!Operátorok!!!!!
Vannak akik szeretnek gép ellen játszani.
Vannak akik szeretnek gép segítségével játszani.

Neked egyik sem kötelező.

OP
hi!
kedves OP aki gép elen szeret jácani az jáccon gép elen de ne ezen az oldalon aki meg progit használ menyen el msáhova hol ez nem zaóvar senkit és ugy szolhat be hogy nem érdekel senkit de itt szerintem többe vagyunk akik utálják a progisokat és sok okbol.
lassan a flyordie t ugy veszik sokan mint a progis oldlt ahol az a lényeg hogy kinek van a legerösebb progija az a legjobb
Te mér utálod a progisokat?

OP
Másrészt te tényleg azt hiszed, hogy máshol nincsenek progisok, csak azért mert nem igazán foglalkoznak a témával, és nem raknak különböző ikonokat rájuk? Meglehetősen naív elképzelés...

Utólag belegondolva, mi is jobban jártunk volna, ha soha az életben nem foglalkozunk vele, nyílván kevesebb probléma lenne belőle... Úgy látszik a kedves játékosaink jobban szeretnek abban a hitben élni, hogy minden a legnagyobb rendben van, még akkor is amikor nyílvánvalóan nem az a helyzet... 

De úgy is feltehetném a kérdést, hogyha már úgyis mindenhol vannak progisok (érdeklődve várom az ellenpéldát), akkor miért baj az neked hogy mi próbáltunk tenni valamit annak érdekében, hogy könnyebben beazonosíthatóak legyenek...

OP
Kedves OP,
Arról kérdeztelek,hogy hol van a sakkban külső segítség és hetek óta mellébeszéltek és nem a kérdésre válaszoltok.Te mit szólnál,ha jáccol valahol és beleszólnak,pl. Keletinél,Kulich Gyulán(-ha van még-)a Kiskörben a -Gázlámpák alatt-vagy Mechwarton?Nem beszélve a Palatinusról vagy a Szecskáról?
Mégegyszer és utoljára:ketten sakkoznak vagy többen????!!!
Csókolom
A sakkprogrammjuk hibás!
Ha gyalog a 2.(7.) sorba ér, akkor 
 1.) megjelenik a gyalogcsere ablak és a vetzér helyén gyalog ül;
 2.) Nagyobb hiba, hogy olykor a 2. (7.) sorra érkező gyalogot kicseréli az éppen támadott alapsori figurára, csak ellenkező színűre! Ily módon számos pontot vesztettem, mert ellenfeleim ezt kihasználták!!!
Drága bauchi

Ez nem a Szecska.
Online sakkban van külső segítség, azt kár lenne tagadni. Ugyanis nem lehet minden játékos mellé egy ellenőrt rakni aki, nézi hogy mi történik nála, ígyhát kevés dolgot lehet az ellen tenni, ha valaki mellett ott ül Kaszparov...
Vedd úgy hogy az ellen játszol akitől a segítséget kapja a kedves játékos...
Vagy építő jellegű javaslatokat szívesen várunk, hogy te mit tennél az ellen, hogy valaki mellett ott ül a bátja és segít neki, ha neked ennyire nem tetszik ez a dolog...

Köszönöm

Drága Pogafe

A leírásból úgy látom, hogy az "informant" változatot tetszett próbálni, ami egy ilyen játék.
Javasolnám a normál változatot, ha ez nem tetszik.

Köszönöm

OP
Kedves OP,
Valóban ez nem a Szecska vagy más nyilvános sakozó hely,de beleszólni a másik partijában nem illő.
Itt nem arról van szó,hogy vegyem úgy a program ellen játszok.Nem szeretném!
A programosok játsszanak egymás között,ne a "béna amatőrök" ellen!
Szerintem az sem becsületes,ha valaki mellett ül egy erős
játékos,de ezt úgy sem lehet ellenőrizni,a programosokat igen!
Van egy másik probléma:lehetne differenciálni  aközött,hogy valaki önként kilép vagy megszakad?
"Nem szeretném!"

senki nem is kötelez rá. Játsz normál játékosok ellen.
Ellentétben más online sakkoldalakkal (tisztelet a kivételnek), mi megpróbálunk segíteni ebben, hogy megkülönböztesd őket.

"lehetne differenciálni aközött,hogy valaki önként kilép vagy megszakad?"

röviden: nem

bővebben: elvileg lehet, de túl könnyű úgy "kilépni" önként, hogy ne lehessen megkülönböztetni, ezért nem vezetne sehova, csak oda hogyha valaki rosszul áll, az "kilép", úgy mintha megszakadna... 

OP
masterYodát megelőzte egy narkoman nevű játékos aki a 136 partijából mind a 136ot megnyerte.
teljesen mindegy hogy progival érte el vagy pontokat adogatnak a haverjaival.

a játék szempontjából tejesen mindegy...

éppenhogy egyáltalán nem mindegy...

OP
Sziasztok ,
Szia OP!

Ha már ennél a témánál tartunk,megjegyezném hogy jelenleg a toplista első helyén állo dragan barátunk (dragan237) is hasonloképpen jött fel az élre...és igaz a narkoman tényleg csalo volt!ahogy elnézem a toplistát dragan az akinek nem kéne ott lennie ,ő az aki még nem tisztességes játékbol van az első helyen ..ez egyértelmű némi logikával észrevehető hogy ez a jatékos gyakran ugyanazokkal a nevekkel játszik ,és akkikel játszik érdekes modon azoknak a jatékosoknak az infojábol az látszik hogy nyomják ponttal..de ezt az OP-ra bizom ,ha lesz elég bizonyiték ellene..de én most csak figyelmeztettelek OP hogy nézz körül nála!killerboy08 ,darakuda34 stb.. ezek az ő nevei sztem...bye
jajj még annyit ,hogy a Pilgrimz  nevű játékos mit keress az 5. helyen 788 pontal mikor az infojában 500 felett van csak és novemberben játszott utoljára gondolom kitiltották de le kéne venni foglalja a helyet..
Kedves OP,
A tchnika mai fejlettségi fokán,úgy gondolom,hogy igenis meg lehetne különböztetni a direkt kilépést és a negszakadást.Tuti!!!
A programos kérdést be lehet fejezni,igazad van,valaki szeret progisok ellen jáccani,van aki nem.OK.Az utóbbiak közé tartozom,viszont a " segítségnek " erkölcsi oldaláról egy OP sem mondott semmit,amit úgy tekintek,hogy az OP-k nem kifogásolják erkölcsileg sem a progi használatát,tehát az egyéni sakkot a Szecskában is lehetne csapatban jáccani.OK.Ilyent még nem láttam sehol.
Na,csók
"A tchnika mai fejlettségi fokán,úgy gondolom,hogy igenis meg lehetne különböztetni a direkt kilépést és a negszakadást."

Én is ezt mondtam nagyjából, azt meg lehet különböztetni hogyha valaki normál módon lép ki, azonban  a technika  mai fejlettségi fokán nem nehéz úgy "kilépni", hogy ne lehessen megkülönböztetni. Ha értesz mire gondolok.

"a " segítségnek " erkölcsi oldaláról egy OP sem mondott semmit"

mert nincs semmiféle segítség. Nem egy ember ellen játszol, akinek segítenek, hanem egy program ellen. Ennyi.
Aki ott ül és lépked a program utasításai szerint, annak ehhez semmi köze nincs. Valójában ő segít a gépnek és neked, hogy egymás ellen tudjatok játszani.  Hogy ez miért jó neki, azt nem tudom...

OP
Kedves OP,
Köszönöm a választ,azt nem tudtam,hogy ki lehet lépni azzal a látszattal mintha megszakadna.Ez nekem új.
Maradjunk abban,hogy igazad van,gép ellen jáccom,de azt nem tehetem meg itthon is?Minek ahhoz a flyordie?Azért jövök ide jáccani,mert sok ember jáccik itt és velük akarok sakkozni,nem a géppel.
Mindenesetre jó ötlet volt a gépeseket negjelölni.
És maradjunk annyiban:aki progizik az ellenfele ellen,az őt minősíti és nem engem,aki ezt kifogásolja,így gondolom
"erkölcsileg".Vagy nincs igazam?
Úgy látom be lehet fejezni,elbeszélünk egymás mellett.
Éljenek a csaló progisok és azok,akik védik őket!!
"Ez nekem új."

De azért remélem elhiszed...

"Azért jövök ide jáccani,mert sok ember jáccik itt és velük akarok sakkozni,nem a géppel."

Mi akadályoz meg ebben?

"Mindenesetre jó ötlet volt a gépeseket negjelölni."

Köszönjük az elismerést.

OP
Kedves OP,
Engem senki nem tud megakadályozni,hogy kivel jáccam.
Viszont úgy láccik A FOD-t sem abban,hogy a játokosok kedvében járjon.Mert egyedül vagyok abban,hogy a progisok húzzanak el?Nem veszitek észre,hogy mi sem Kaszparov,sem Deep Blue nem vagyunk és nem nagy lóvetáért jáccunk mint ŐK?Kit érdekel sakkozás közben az a rohadt program,bár mi is legyen Ő? 
"Kit érdekel sakkozás közben az a rohadt program"

Én úgy látom  hogy téged, mivel kicsit többet foglalkozol a dologgal, mint az feltétlenül szükséges lenne.

Inkább játsszál, élvezd a játék szépségét, keress magadhoz való ekllenfeleket, gondolom vannak olyanok is, senki nem várja el tőled, hogy a programosokat verd meg.

OP
OK,kösz.
Így maradtunk ott,ahonnan elindultunk.
Languages
English
English
azərbaycan
Azerbaijani
bosanski
Bosnian
čeština
Czech